Buskväll

I går kväll hade jag och Johanna en riktig buskväll. Efter middagen så började vi med att spela Häxan Surtant (finns på www.bollibompa.se ) När Johanna hade tröttnat på det, gick vi upp och satte oss och tittade på TV, Johanna som har minst en myrstack i brallorna började busa med mig och jag var inte sen att hänga på. Det slutade med att vi låg i Tommys och min säng och kved av skratt.  Johanna snodde mina pyjamasbyxor och tyckte att jag inte alls skulle ha dem utan de skulle ligga i tvättkorgen. Där stod vi och drog i var sin ände av mina stackar pyjamas byxor. Jag lyckades efter många om och men få på mig dem. Jag kittlade Johanna så hon trodde att hon skulle gå åt, hon skrattade så härligt. När klockan började dra sig mot 19,30 tyckte jag att det var dags att börja varva ner. Vi låg och kramades en liten stund.. när Johanna helt plötsligt bara sätter sig upp och kastar sig ner på mig och säger, mamma vi busar lite till. Så var vi i gång igen efter en liten stund sa jag att nu var det bra. Jag sa åt henne att hämta en bok så kunde vi läsa lite, vi gosade upp oss i sängen och läste. När jag läst färdig så frågade Johanna om vi inte kunde mysa en liten stund och det tyckte jag var en alldeles utmärkt idé. Jag frågade om vi skulle mysa i vårat sovrum eller inne på hennes rum. Johanna svarade direkt till min stora lycka "i mitt rum" (Hon börjar bli lite för tung för att bära över till sin säng  när hon somnar någon annanstans.) Vi tog hennes kuddar och boken och gick in på hennes rum och gosade ner oss i hennes säng, där låg vi och pratade en liten stund. Det tog inte så lång tid innan Johanna hade somnat och hon somnade med ett leende på läpparna. Finns det något underbarare att se än sitt barn somna lyckligt med ett leende på läpparna?
Jag gick ner och fixade en balja te till mig och Tommy sedan avslutade vi kvällen med ett avsnitt Star trek Enterprise.

Nu ska jag återgå till sängen och sova ett par timmar till. Kram på er alla.   

Läxa från dagis

Inför Lucia har barnen fått en vers som de ska läsa upp, i allafall så är det så jag har fattat det... jag kan ju ha missuppfattat också. Hur som helst, Johanna och ett av de andra barnen ska läsa följande vers: När andra ljuset brinner vi juleklappar syr och mamma baka kakor och har ett fasligt styr.
När jag övade detta med Johanna härom kvällen så hörs hon säga följande: När andra ljuset brinner vi juleklappar syr och mamm bakar kakor och har ett jävligt styr.
Både jag och Tommy fick ett bryt och kunde inte låta bli att skratta åt det hela. Det lät så festligt. Tänk nu om hon skulle rabbla detta på Lucia, snacka om att det skulle var pinsamt.

Kram och ha en underbar kväll.

Bebismys

Hade jag med Spirit härom da'n. Visst ser det lite gosigt ut...

Mamma vad håller du på med?



Senare skulle vi åka och hämta storasyster på dagis och det var inte alls lika kul, då blev Spirit lite irriterad.
Ja, jag vet att overallen är på tok för jättestor, men då lär hon ju inte frysa iallafall och det är trots allt det viktigaste!

Så här såg det ut hemma hos oss en eftermiddag

Lite mysigt och gosigt syskonen emellan.. eller ja, iallafall tyckte Johanna att det var mysigt. Om Spirit tyckte detsamma kan jag inte svara på, men visst är det en härlig bild. Johanna är lite för stor för att leka med babygymet kan jag tycka, men det tycker inte hon! :-)


Välkomna till min nya blogg.

Här kommer jag att berätta om mina barn och deras förehavande och utveckling. I dagsläget är det mest om Johanna eftersom Spirit fortfarande är så liten men även hon utvecklas till en egen självständig individ. Jag skapar den här bloggen mest för att jag har fått höra att vissa tycker att min blogg har blivit lite rörig och svår att navigera i. Därför kära vänner så hoppas jag att det blir lättare att hitta i bloggen igen.

Kram på er därute.

RSS 2.0