Bilder på lite av julklapparna som tjejerna fick.




Det här kom från Farmor och Farfar till Spirit.
 

Den här pyjamasen kom från Heidi till Spirit





Det  här kom från mormor


Tjejerna fick dessutom varsin stor nalle, den mäter hela 86 cm.


Johanna fick ett sött Prinsessnattlinne


En tuff lila glittrig tunika med tillhörande.....

lilaglittriga tights kom från farmor och farfar.


Spirit med sin stora nalle.


Johanna med sin stora nalle


Finskor

Jag hade i ett svagt ögonblick lovat Johanna ett par finskor. Tänkte i mitt stilla sinne, att ja, men då kör vi väl i väg och handlar dem innan jul och det blev i dag på morgonen. Strax före 08,00 packade jag in båda barnen i bilen och gav  mig i väg till maxi och coop med förhoppningen om att hitta något där innan alla julstressade människor vaknar och ska ge sig av och trängas i butikerna. Nåväl, det visade sig att vare sig Maxi eller Coop hade något speciellt. Däremot hittade jag en ny julduk på Coop för halva priset, så en ny duk för 64 kronor, det tyckte jag att jag kunde kosta på mig. 
Johanna och jag gick och tog en fika på Glennans och avvaktade till klockan blev 10,00 då gick vi bort till Skopunkten och där hittade Johanna sina finskor, skorna satt som gjutna på hennes fötter. Så trots allt gick det ganska smidigt att hitta skor till henne, annars brukar det vara en historia för sig.

Ja, så här ser då skorna ut som Johanna fick idag. Visst är det fina, i allafall på småflickor! :-)

Johanna leker hos Alma

Johanna är idag hos sin kompis Alma och leker. Vi tog en promenad dit, eftersom de inte bor så långt i från oss. När jag kom hem så sov Spirit jättegott i sin vagn, dessvärre sov hon inte så länge, men tillräckligt länge för att jag skulle hinna grava laxen.
Johanna och Alma hade lekt utomhus i närmare två timmar, därefter hade de gått in och tittat på film.
När Tommy kom hem från jobbet så körde jag bort och hämtade henne. De visade sig att tjejerna hade haft jättekul. Vi får väl se när de kan leka nästa gång, förhoppningsvis så blir det väl kanske någon dag till här under jullovet.

Tjingeling.

Julgranen

 Vi hade bestämt att vi skulle ha en liten gran i år, det behöver inte vara så stort. När vi var i väg och köpte den, så var det ganska komiskt, för både jag och Tommy såg granen samtidigt och det var verkligen bara, den ska vi ha! Julgransköpet gick med andra ord otroligt smidigt och var överstökat på mindre än 2 minuter.
Johanna tjatade i stort sett hela dagen om att vi skulle ta in julgranen, så på eftermiddagen när jag och Johanna hade varit i väg och lämnat inbjudningarna till hennes 6 års kalas, tvättat bilen och handlat lite så tog vi in julgranen. Den fick stå en stund innan vi satte belysningen och glittret. Vi  passade på att äta middag innan granen skulle kläs, det blev Tacos. Johanna brukar få vara med och bestämma vad vi ska ha till middag ett par dagar i veckan.
Johanna fick äran att klä den. Jag hjälpte till lite grann. Tyckte den blev jättefin. Spirit tittade väldigt storögdt på den och såg ut som hon undrade "vad i hela friden är det där...det står någonting där jag brukar ligga och sova på dagarna. "
Johanna är så förväntasfull nu inför julen och det är ju inte så konstigt, även jag tycker det ska bli mysigt.


Julgranen 2008

Lussefirande på dagis

Johanna var feberfri på morgonen och sa att hon skulle orka vara med på lussefirandet på dagis. Barnen var jätteduktiga. De sjöng verkligen av hjärtats lust och läste verser utan till. Ok, med lite hjälp då från en av pedagogerna. Det var verkligen jättefint. Efteråt så stannade vi kvar och fikade lite innan vi bröt upp och åkte hem igen. Johanna är ju ledig på måndagarna så även om hon ville stanna kvar så visste hon att det fick hon inte. Jag hade tagit med te åt mig och Tommy och en festis till Johanna. Lite lussekatter och pepparkakor kom också med... men jag glömde nog det  viktigaste muggar till mig och Tommy. Tur att det fanns att tillgå på dagis.  Alma ville också ha en lussekatt, men Almas mamma hade nöjt sig med att ta med pepparkakor, vi hade lite extra med oss så hon fick en av oss och var nöjd med det. Tackade så fint och gick och satte sig på sin plats. Väluppfostrade barn gillar jag. :-)
En liten bild ska väl vara på sin plats också. Visst ser det fint ut... även om bilden är lite mörk.

Johanna är sjuk.

I tisdags så kräktes Johanna, ingen vanlig magsjuka. Hon hade ätit dåligt i ett par dagar och när jag pratade med Helen på BVC så trodde hon att det var frågan om ett virus. Johanna piggade på sig under förmiddagen och var sig själv sedan. I lördags var det dags för avslutning på simskolan och det var jag som skulle köra. Lastade in Johanna, Vilma och Spirit i bilen. Bad Tommy damma av lite, så jag kund börja julpynta när vi kom hem. Johanna ville hjälpa till.
På simhallen har börjar ledarna med lite sång, dans och musik. Ganska kul...när de flög i vattnet. Själv tyckte jag att det var lite för hög volym... det ekade ganska bra. Därefter var det fika för barnen och sedan fritt bad. Jag tyckte Johanna såg lite frånvarande ut, men ägnade inte mer tankar åt det. När vi kom hem så var det dags för lunch. Johanna ratade lunchen och var inte alls sugen på lövbiff och potatisgratäng. Jag kände på henne och visst kändes hon varm. Hon klagade på huvudvärk. Tog en temp och den visade 39 graders feber. Tog upp henne till hennes rum, hjälpte henne av med kläderna och stoppade ner henne i en pyjamas i stället. Läste lite prinsessagor och sa åt henne att hon skulle försöka sova lite. Hoppades att det bara skulle vara något tillfälligt som skulle gå vara övergående på dagen. Försökte få i henne lite vätska men hon ville inte ha. Natten till söndagen kom hon in till oss... och skulle självklart ligga som ett plåster mot mig, denna stekheta lilla unge. Jag frågade om hon ville ha något att dricka och det ville hon, så vi gick ner och jag fick i henne 1 ½  mugg med nyponsoppa och en macka. 
På söndagen hade hon fortfarande 39 graders feber och huvudvärk, jag sa att huvudvärken troligen berodde på att hon druckit så dåligt.
Jag hoppas hon blir frisk så hon kan lussa på dagis på måndag. Hon är ganska härlig, för när jag pratade med henne på söndagkvällen när jag gjorde henne nattaklar. Så tyckte hon på att om jag är frisk orkar jag lussa men är jag sjuk så orkar jag nog inte. Ganska smart tycker jag.
Vi får väl se hur hon mår när hon vaknar. Jag hoppas vi kommer iväg och kan titta på barnen när de lussar.
 
Nu ska jag hoppa ner i knopplådan igen önskar er alla en härlig natt med många timmars skön sömn.

Första dagen på det mobila dagiset

Ja, Johanna hade verkligen mycket att berätta när hon kom hem från dagis idag. Hon och hennes kompisar hade ju varit med om ett mobilt dagis, en buss som körde barnen, idag var de till Lantbruksgymnasiet i Bräkne-Hoby. Där hade barnen fått åka häst och vagn, hölass och även åkt traktor mm. Johanna tyckte det var jättekul, men hon var jättetrött när hon kom hem. Det var väl massor med nya intryck.
Sydnytt var med och filmade. Inslaget går att se på följande länk.

http://svt.se/svt/play/video.jsp?a=1342508

Barnen verkade verkligen tycka det var roligt.

Tjingeling och  ha en strålande kväll.

Pysselkvällen på dagis

som Johanna och jag skulle gå på var vi tvungna att strunta i. Johanna har varit hemma från dagis idag, eftersom hon har haft ont i magen. Hon kräktes ett par gånger på morgonen, men piggade på sig redan på förmiddagen. Vi som hade sett fram emot den här kvällen så jättemycket. Men vi båda var överrens om att det var bättre att vi struntade i att gå, så hon fick vara hemma och vila upp sig inför morgondagen. I morgon, torsdag och fredag så ska Johanna med på ett mobilt dagis, en buss som tar runt barnen på olika aktiviteter. Det tycker Johanna ska bli jättespännande.  Så i morgon bär det av till Lantbruksgymnasiet i Bräkne-Hoby där de bland annat ska få åka häst och vagn.

Tommy kom hem 12,30 för att ta hand om Johanna eftersom Spirit skulle till BVC och få sina vaccinationer, dessutom så var det föräldragrupp på eftermiddagen, som jag gärna ville vara med på.
Vad Spirit tyckte om att bli vaccinerad? Inte alls, stackarn hon skrek så det gjorde ont i hjärteroten på mig. Tur att det går över ganska snabbt. Spirit har nu hunnit bli 59 cm och sprängt 5 kg vallen med 340 gram. För 3 veckor sedan vägde hon 4710 och var 56,5 cm. Den lilla grodan börjar bli stor. För övrigt så sover hon hela nätterna, men vaknar ganska tidigt och sover dessto mindre på dagarna. Hon är väldigt social, så det blir inte mycket gjort här hemma. Helst vill  hon bli buren hela dagarna. 

När jag ändå var där så pratade jag med Helene om Johannas symptom och hon trodde inte heller att det rörde sig om någon maginfluensa, utan snarare ett förkylningsvirus som gav sig till känna genom kräkningarn. Alltså släpper jag iväg henne till dagis i morgon.

Tjohej och ha en underbar kväll.

RSS 2.0