Galtsjön 16/11

Det finns ett forum på webben som heter viktop, www.viktop.se . Ett forum för och av viktopererade eller sådana som ska viktopereras. Vi brukar ha några träffar om året, när andan faller på. Som jag tidigare har sagt så tycker jag att det är jätteviktigt att kunna ventilera både stort och smått med andra människor som har liknande erfarenheter i bagaget. Som vanligt var det kul att träffa både de jag träffat tidigare, vid andra träffar och de som inte tidigare varit med på någon träff.
Vi var ett gäng på över 20 personer och vi hade kanontrevligt. Det var kul med en sådan uppslutning. Vi träffades vid ett tiden och avslutade det hela omkring halv fem på eftermiddagen. Några bröt upp tidigare av olika orsaker och det är ju helt ok.
Vi åt lite lunch och var och en beställde det de ville ha, själv tog jag en spätta med potatis och remouladsås. Det var jättegott. Ser redan nu fram emot nästa träff när det nu kan tänkas bli, det är inget som är bestämt utan det blir som sagt lite när andan faller på och någon tar sig an att fixa med det.
När de flesta hade gått så var vi ett litet gäng som satt kvar och snackade bland annat om fördomar om överviktiga, om elaka kommentarer som man kan få och hur man faktiskt många gånger blir bemött som mindre vetande, eller som en mindre värd individ.. som inte har rätt att leva! Vi pratade också lite om ökad livskvalitet och vad man har vunnit på operationen och även om de nackdelar...om man ska se det som nackdel... att man faktiskt fryser väldigt mycket när man går ner i vikt. Isoleringen försvinner ju! :-) även att man tappar mycket av sin ursprungliga styrka...det är ju inte bara fettet som försvinner utan det är även musklerna som minskar lite... men med tanke på det stora hela så kan jag ju bara säga. Det är det värt. Muskler kan man träna upp igen. Värmen kan man återfå genom att röra på sig.. då man även förbränner sina fettdepåer. Så egentligen så...kanske man inte ska kalla det för nackdelar. :-)








Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0