Kronofogden...

Hahaha.. nu tror ni säkert att jag har fått kronkalle efter mig. Så illa är det faktiskt inte. Men någon gång under februari månad så sökte jag jobb som delgivare. Det lät lite små intressant. Idag ringde dem från Kronofogdemyndigheten i Växjö och ställde massa ledande frågor.. om jag fortfarande var intresserad, om jag hade körkort, om jag gillade och köra bil.. och en del andra frågor: Hur som helst så svarade jag ja på dessa och kan ni tänka er... på onsdag den 5/3 klockan 09.00 ska jag vara på anställningsintervju. Jag sökte ytterligare ett jobb här idag, som besöksbokare på ett företag som heter Mediacenter och ligger i Ronneby. Där skulle jag boka in potentiella kunder till Securitas. Jag tror att delgivare låter mer intressant. Inte bara rent jobbmässigt utan även lönemässigt. Nåväl vi får väl se hur det går. Jag hoppas på det. Det skulle innebära 40% administrativt arbete och 60% ute på fältet. Det tycker jag låter helt ok.

Här sitter jag nu och mår som jag inte förtjänar

Genomförkyld och med öroninflammation. Så nu äter jag pencillin och hur kul är det på en skala 1-10, jag skulle vilja säga-10. Det här är inte alls vad jag har tid med.
Ställde mig på vågen i morse och den visar neråt. Jag har gått ner 1,1 kg sedan jag var hos kirurgen och det var jag den 19/2 så på 9 dagar har jag alltså 1100 gram. Hahaha... som en normalstor kyckling!!!! Måste säga att det känns inte direkt som om jag skulle ha gått ner. Torsdag nästa vecka alltså den 6/3 ska jag till dietisten, under förutsättning att jag inte är lika förkyld som jag är nu då. Är jag det så ringer jag och avbokar tiden.

I dag ska jag även försöka få tag på operationsplaneraren på ortopeden, eftersom jag väntar på en reoperation på min tumme, den som stelopererades för snart ett år sedan. Försäkringskassan är på mig om detta, så jag får väl jaga dem med fotogen och blåslampa och se till att jag får ett besked som är godtagbart för både mig och försäkringskassan! :-) De har ju bara så underbara telefontider. 14-15 måndag till torsdag. Den här veckan har de dessutom varit kort om folk, så då har telefontiden varit inställd.

Har nu äntligen fått tag på operationsplaneringen och enligt dem kommer jag att få min operation innan sommaren. Det känns ju inte allt för avlägset. Nu återstår bara och se vad försäkringskassan säger om det. Väntar på att min handläggare ska ringa mig. Hon brukar ringa upp när man har lämnat meddelande på hennes telefonsvarare.

Handelsbanken del 2

Har nu fått besked från Handelsbanken och det var som jag trodde. Jag gick inte vidare för en nästa intervju. Det kunde jag ju lista ut efter mitt första besök där, eftersom det handlade om kassakundtjänst. Jag har ju ingen ekonomisk utbildning och ingen vana av att hantera större penningabelopp. Nåväl, att komma på en första del intervju är ju ett steg på väg. Jag får väl fila lite på mina personliga brev och mitt CV, så ordnar det sig väl alltid t iförr eller senare. Det gäller att inte tappa hoppet och gnistan.
Det där med att tappa gnistan är ju förvisso lätt hänt, om man hela tiden blir avspisad och inte tycker att det händer någonting i ens tillvaro. Men då finns bara en sak att göra.. bita i det sura bittra äpplet och ta nya friska tag.

Kram på er alla som orkar läsa i min blogg!

Update från mina dagar i den stora staden.


Torsdag 21/2
Ja, som sagt, jag drog iväg den 21/2. Tog flygbussen ut till Kallinge och det gick ju faktiskt ganska smidigt. Checkade in bagaget och sedan var det väl bara att vänta på att stiga ombord på planet som skulle ta mig till Bromma. Jag landade på Bromma 10.30, det tar ungefär en timma att flyga. Väl på Bromma möts jag upp av ett par goda vänner, Lasse och Karin. Vi tog oss sedan ut till Barkaby Outlet, massor med märkeskläder till under halva priset, men när man är modell lite större så hittar man ju inget.. och det är ju ganska vanligt. Märkeskläder typ D&G, Filippa K etc görs inte i stora storlekar. Nåväl, jag är nöjd från stl. 52/54 ->46/48 än så länge. Så den enda shoppingen som blev gjord på Barkaby var en penna. :-) Festligt va? Jag var ute efter en knälång kjol, men inte hittade jag något.
Vi sammanstrålade med ytterligare ett par gamla vänner, sedan splittade vi på oss så vi kvinnor gick för oss själva och herrarna för sig.
Vi stack sedan iväg och åt lite lunch på ett ställe, jag tog en viltfärslimpa med potatis och sås.. och visade mitt intyg, det här måste ha gjort kassörskan ganska förvirrad, eftersom hon faktiskt tog halvt pris för ytterligare 2 av oss i sällskapet. Min lunch kostade 35 kronor. Helt ok. När vi hade ätit så skildes vi åt, vi hade andra ärenden och de arndra lika så. Nästa destination för min, Lasse och Karins del var Huddinge centrum, där jag/vi skulle träffa en tjej, Maria som också har gjort en Gastric By Pass. Jag tycker det är jätteviktigt att man träffar andra som har genomgått samma op. Den här tjejen var jättetrevlig och det lutar väl åt att det blir fler träffar då hon har anknytning här neråt Blekinge trakterna. Vi gick och fikade på Castello, ett trevligt ställe tycker jag. Jag tog bara en kopp tea då jag fortfarande var väldigt mätt efter lunchen. När vi sedan skildes åt, så var det dags att hämta upp personen vars lägenhet jag skulle låna under mina dagar i Stockholm. När detta var gjort så bar det av mot en butik där jag kunde handla lite mat, eftersom jag lovat att bjuda på middag. Lite som tack för att jag fick låna lägenheten. Jag bjöd på fläskfile, späckad med en Roquefort, klyftpotatis, sallad och beanaise. Till det drack jag och Lasse cider, Karin och min värd drack öl.
Efter maten kom kortleken fram och det blev några parti chicago, ett kortspel som jag inte spelat på väldans massa år.

Fredag 22/2-08.
Lasse och Karin kom in till stan och vi gick runt och shoppade loss lite grann. Det var trevligt. På eftermiddagen träffade jag en person som var mycket mycket trevlig. Vi satt och fikade och snackade om livets vedermödor. Kom tillbaka till lägenheten vid 20,00 på kvällen och då var det hög tid att fixa middag. Oj vilken konstig matdag det blev. Lite sugen på att gå ut var jag, men konstaterade att jag var ruskigt trött. Gick och la mig när klockan var 20,50 somnade säkert redan vid 21,00.


Lördag 23/2
Sov ganska länge och det var säkert välbehövligt. Efter frukost så gick jag och la mig igen, det är så sällan jag har tillfälle att göra det, så det var väl lika bra att passa på. Vid 12-13 tiden kom Lasse och Karin och Lasse dotter. Det var första gången jag träffade henne. En mycket trevlig och bestämd ung dam. Hon kommer att gå långt! Vi åkte till Skärholmen och shoppade loss lite där. Det är märkligt, det är samma butiker som här hemma, men fasen betydligt mycket roligare sortiment. Det borde ju vara samma sortiment och det är det säkert i stora drag, men med lite variation!!!! Vi åt lunch, jag tog en barnportion enchiladas och blev proppmätt. Lasses dotter tog en barnportion hamburgare med strips. Så här efteråt ångrar jag att jag inte fotade storleken på portionerna. Jag undrar hur en vuxenportion ser ut. Det var enorma portioner! När vi hade ätit så blev jag som vanligt så enormt trött så jag visste inte vart jag skulle ta vägen, det var som om någon verkligen drog ner rulllgardinen. Jag var bara tvungen att få sova/vila/meditera en stund. Jag var tvungen att använda Lasse som ett stöd, annars hade nog risken varit stor att folk skulle tro att jag var redlöst berusad. Så trött var jag! Vi åkte och hämtade en dator åt Lasses dotter och sedan körde vi hem henne. Därefter bar det av ner mot Vårsta och hem till Karin och Lasse. Där bjöds det på middag för att sedan sluta inne i Stockholm city. Det var tänkt att vi skulle gå på "The Loft" men stället fanns inte kvar, vi hade då bestämt att vi skulle sammanstråla med en av mina gamla väninnor, Jeanettan så vi stod och väntade på henne där The Loft skulle ha legat. Istället gick vi ner till Kungsgatan och in på nån pub där. The Galliways tror jag den hette, vi satt där ett tag, tills det blev outhärdlig volym, vi valde då att lämna stället och vandrade ner mot Stureplan och där hittade vi en engelsk pub som var mycket mycket trevlig.
Lite bilder från kvällen kommer här nedan. Vill samtidigt passa på att påpeka att jag har tillstånd att nämna namngivna personer samt att jag har tillstånd från var och en som är med på bilderna att dessa får publiceras på bloggen. Bilderna är privata.
image60


Visst ser jag lurig ut? Jag har endast druckit tranbärsjuice under kvällen

image61


Karin, jag och Jeanettan, varför blundar jag... vill jag inte visa mina vackra ögon! :-)

image62

"Mr Danceteacher" and I ... doing nothing !!


image63


Lasse sitter i sin egna lilla värld av whiskey och öl funderandes på livets vedermödor.

image65


Jeanettan du ser ju alldeles strålande ut! Vad är ditt skönhetsknep? :-)

image66

Huntingtime? No, don't think so!! Just a good conversation!!!


image67


Mr Danceteacher tänker tydligen dricka i stereo... men blandingen av öl och whiskey känns inte så där
jättebra.. hur mådde du dagen efter kvällen före?

image68

Karin och jag myser i soffan.

Ja, det var den lördagkvällen, tack alla goa vänner för att den blev så lyckad som den blev. Jag hade kanontrevligt och jag hoppas att ni också hade a really good time. Det lär väl förvisso dröja innan jag träffar er alla samtidigt igen så därför så får det här bli ett minne att plocka fram emellanåt när livet känns allt för trist och tråkigt.

Söndag 24/2-08
Skulle jag ha träffat en gammal god vän, men det blev inget av pga sjukdom. Tyvärr. Det är en person som jag har känt i dryga 7 år. Därför tillbringades större delen av dagen i sängen läsandes en bra bok, en mycket bra bok. Framåt kvällningen kom Lasse och Karin över och vid 19,30 kom min värd tillbaka ifrån sin weekend. Kvällen slutade med te och kortspel. Om Tintin får en Chicago så vinner inte Lasse. Någonstans gick det fel!! Kvällen blev sen och jag somnade nog inte förrän vid 01,30.
Det var med andra ord en lugn och sansad dag.

Måndag 25/2

Den stora dagen, jag ska åka hem, Nu har jag fått nog av Stockholm och dess storstadsstress. Dagen tillbringades i Tumba centrum där jag hittade en cd till min lilla skrutta, en skriv och målarbok . Jag hade lovat henne att jag skulle kolla efter en Madicken bok, men jag har inte lust att betala 200 kr för en bok. Jag tycker det är för mycket pengar.
Upptäckte även att mitt konto inte stämde, efter en kontroll. Orsaken är nu känd och inte mycket mer att dryfta om.
Vid 15,30 hämtade vi upp min värd och därefter åkte vi till en restaurang på söder där vi inmundigade en bit mat. Jag visade upp mitt intyg och servitrisen går för att visa upp det för sin chef. Resultatet blev att visst kunde de ordna mindre portioner, men jag skulle inte få någon prisreducering, nu vet jag att de inte behöver bemöta detta önskemål från läkare och även från mig som är innehavare av intyget. Jag gjorde därför så att jag beställde en normal portion och det jag inte orkade det åt Lasse upp. :-)
Mitt flyg lyfte 19,30 och jag landade på Kallinge 20,30 där jag blev hämtad av en väninna. Väl hemma så var det dags för en kopp te och en skorpa. Gud så skönt att vara hemma igen. Borta bra men hemma bäst! :-)

Jag tar semester från hus och familj.

Jag sticker iväg ett par dagar och tycker det ska bli så skönt. Jag behöver det verkligen, har nu gått och trampat här hemma utan att egentligen ha något att göra, bortsett från det dagliga då!
Dessutom så sticker jag iväg utan barn, vilket faktiskt är första gången. Jag brukar alltid ta med mig Johanna. Men den här gången kände jag att Nej, nu ska jag åka iväg alldeles alldeles allena. Johanna är väl inte så glad åt det, men har iallafall accepterat det hit intills i allafall.
Ordnade så att hon fick 3 heldagar på dagis istället för sina 15 timmar varje vecka. I gengäld så har jag inte henne mer på dagis under dessa 2 veckor. Personalen på hennes dagis är helt fantastiska vad det gäller flexibilitet. I regel är det aldrig några problem att ändra tider eller så om det är något. Personalen ska ha en jätteeloge.

Min lilla olycksfågel

Johanna var ute en sväng på förmiddagen och lekte. Jag tittar ut genom fönstret och ser henne vid sina gungor. Jag ser hur hon har tagit tag i tvillinggungan och tänker i mitt stilla sinne att det där kommer inte att gå bra, hinner inte fram till altandörren innan det smäller. Johanna har släppt gungan och självklart får hon en smäll som lyckligtvis inte träffade ögat, men strax under. Hon gallskrek och det förstår jag. Det måste ha gjort fruktansvärt ont. När hon kommit upp på altanen så tog jag henne i min famn bar in henne och satte mig med henne i köket. Fick av henne ytterkläder och skor. Tog fram "kallan", "Nexcare Cold - hot" en helt suverän produkt om man är småbarnsförälder. La den här "kallan" mot kinden och en del av pannan för att minimera blånader och svullnad.
Det verkar dock inte som om hon har tagit någon större skada. Nu leker hon igen för fullt. Hon ska handla till Nicke Nyfiken som tydligen ska komma och hälsa på! Jag fascineras av hennes fantasi. Den är underbar. Hon berättar sådan otroliga historier denna lilla 5 åriga tjej.

Vilken dag...

Idag har jag alltså suttit i bilen i ungefär 14 mil. Det började med ett möte med min handläggare på försäkringskassan. Handkirurgen ringde igår och försäkringskassan hade bett mig ställa några frågor till honom, dessa var.
1. Kommer du att sjukskriva mig vidare?

SVAR:
Han svarade utan tvekan att ja, det skulle han minsann göra. Jag sa att jag hellre skulle vilja börja arbetspröva. Eftersom jag har gått sjukskriven så länge som jag har gjort.

2. Vilka arbeten ska jag undvika för att inte förvärra mina handproblem?

SVAR:
Alla jobb som belastar tumgreppet.
Här kände jag att många chanser till jobb försvann eftersom man använder tummen och dess grepp i många lägen.

3. Hur lång tid innan operationen kan jag räkna med att få vänta?

SVAR: Det kunde han inte svara på, allt berodde på hur många operationstillfällen han får/månad. Han rekommenderade mig att ringa till op. planeraren och beklaga mig, samt att han skulle skicka ett brev till operationsplaneraren, där han skulle påtala en prioritering för operation av tummen efter att han dikterat för journalen.

Jag får lov att jaga operationsplanereran i morgon igen, eftersom jag inte fick tag på dem idag. Försäkringskassan vill veta och jag vill veta. För hur det än är, så är det 6 veckor med gips och därefter rehabilitering upp till 6 månader. Det skulle ju vara skönt att få allt ur världen så sedan kan ge mig ut i den stora vida arbetsvärlden.

Min handläggare och jag är inne lite på samma linje och det är att jag ska in under arbetsförmedlingens rehab team, så man inte kan anvisa mig vilka jobb som helst. Hon skulle kontakta min handläggare på AF, som jag redan har varit i kontakt med eftersom jag själv anser att jag måste visa lite goodwill i det här läget. Får jag inte operationen omgående typ inom 6 veckor eller så, så kommer inte försäkringskassan att godkänna mitt läkarintyg eftersom de anser att det måste finnas någon form av arbete som jag trots min funktionsnedsättning borde klara av. Jag håller med. Så långt är vi idag.

Efter mitt möte med Försäkringskassan så var det dags att sätta sig i bilen och avverka 6 mil ner till Karlshamns sjukhus för ett återbesök på kirurgen. Jag var där så pass tidigt att jag hann äta lunch. Jag nyttjad för första gången mitt intyg. Vilket gav mig en fullvärdig lunch för 25 kronor. Lunchen bestod av persiljebiff, potatis, knäckebröd, grönsaker och dryck.
Jag hade dock ganska mycket tid kvar innan jag skulle vara hos läkaren så jag försökte slå ihjäl lite tid, genom att kika in på apoteket.. hur lång tid tar det då? 5 minuter eller något sådant. Jag anmälde mig för mitt besök och åkte upp till plan 11 och satte mig och vänta. Läkaren var några minuter sen, men allt klaffade ändå. Han tyckte jag såg oförskämt pigg ut. :-) Den gamla räven!!! Och visst mår jag bra, oförskämt bra om jag ska vara ärlig.

Efter läkarbesöket så var det ner till bilen igen.. och återresa till Karlskrona med ytterligare 6 mil. Jag var tillbaka i Karlskrona 14,30 och mitt nästa möte som jag hade med Handelsbanken började klockan 15,00. Som ni vet så sökte jag jobb där och blev kallad för en personlig presentation. Jag var jättenervös, det ska jag lugnt erkänna. I början av nästa vecka får jag reda på om jag kandiderar vidare som kassakundtjänstmedarbetare hos dem. De räknar med att tjänsten skall tillsättas andra halvan av mars. De vill verkligen vara säker på att de får rätt person kan jag tänka mig.


Så summa sumarum av min dag... jag har haft en ganska stressig dag men allt har flutit på smärtfritt och inga större förseningar drabbade mig. Nu är jag helt slut, jag blir trött jättefort, men det ger sig väl det också sinom tid. När jag kom hem var jag tvungen att gå och lägga mig en stund, jag tror jag slumrade innan huvudet låg på kudden. :-)

Nu önskar jag alla en skön kväll.

Igår hade vi ett par goda vänner på besök

I går den 16/2 firade vi vår 6 åriga förlovningsdag. Vi har ett par goda vänner som alltid har varit med, så det är lite av tradition att vi bjuder på middag. Det var jättetrevlig, bortsett från att jag var jättetrött. Hade tillbringat större delen av dagen i sängen, sovandes.
Som välkomstdrink blev det ett mosserande vin med jordgubbsbitar i.

Till förätt bjöd vi på kräftor, jag åt dock inga eftersom dessa kan tendera att fastna i den lilla magen.

Som varmrätt bjöd vi på en viktväktarpaj, som jag tidigare gjorde väldigt ofta, men nu var det ett tag sedan som jag hade den.

Receptet..

Pajskal

Ca 2 dl vetemjöl
6 tsk lättmargarin
1½ dl kesella.
Blanda ihop ingredienserna och ställ att vila svalt i minst 30 minuter

Sätt ugnen på 200 grader.

Fyllning.

150 gram rökt skinka
50 gram purjolök
100 gram ost.

Äggstanning

2 ägg
1½ dl kesella
½ dl mjölk.

Gör så här.

Börja med att förgrädda pajskalet i ca 10-15 minuter. Låt svalna.
Fyll sedan riven ost i botten, skinka och purjolök. Häll försiktigt ner äggstanningen.
Grädda i 30-40 minuter.

Till detta serveras gärna en god sallad.

Tips.

Använder man en teflonform så behöver denna inte smörjas med extra fett, dessutom så kan man sänka ugnen till 175 grader.

Det är inte ofta vi träffas, men när vi gör det så har vi oftast väldigt trevligt. Troligen just bara för att vi inte träffas varje helg eller ett par gånger i månaden. Jo, Tommy träffar dem nog oftare än vad jag gör eftersom de är arbetskamrater. Ibland är det ju då svårt att undvika varandra.


Johanna hostade jättemycket under natten och det störde ju nattsömnen för oss alla. Men inte kan hon hjälpa det. Fram på kvällningen visade det sig att hon hade feber. Jag gick och la mig ganska tidigt, just för att jag var så trött. Jag tog Johanna med mig och försökte få henne att somna också. Stackarn bara hostade och hostade. När klockan var 01.15 så gick jag och Johanna ner och fixade varsin kopp te och tog varsin leverpastejsmacka. Johanna fick honung i sitt tea. Efter det så ville hon lyssna på en saga, jag hade sannerligen ingen lust att läsa för henne! Konstigt va? Hon kom själv på idén att hon kunde lyssna på en saga. Tro det eller ej, men min lilla snutta somnade till Madam Min och den stora häxfesten. :-) och då var nog klockan någonstans 01,45-02,00. Hon sov fram till 7,30 då hon vaknade av att hon hostade. Jag tog en temp på henne och visst hade hon feber fortfarande. Hon som var bjuden på kalas och allt idag.. det var ju bara att glömma. Johanna har sovit till och från under dagen, och sa till redan vid 19,00 att hon ville gå och lägga sig. Och inte kan man väl hindra sina barn från det? Jag hoppas att hon mår bättre i morgon.


Nu önskar jag alla en riktigt god natt.

Besök

Har jag haft idag. Det var en väninna från Karlshamn som kom och hälsade på. Även hon har gjort en GBP. Det är viktigare än man tror att man har "likasinnade" att diskutera med. Det handlar ju om att förändra sin livsstil väldigt radikalt. Det är inte alltid helt problemfritt. Man kan hamna i svackor som man kanske inte riktigt väntat sig.

När hon kom fick jag en sån underbar bukett med rosa rosor och tulpaner. Det var lite grönt och jag tror även att det är lite brudslöja i.
Jag bjöd på lite lunch som bestod av något så avancerat som tomatsoppa, knäckemacka med skinka och ost.
Tomatsoppan var av halvfabrikat men det ska erkännas att den var riktigt supergod. Den ska jag nog handla hem gånger.Vi pratade om ditt och datt, det var mycket trevligt. Vi var ner till plantan en sväng och hon handlade en del där.

Efter det så dags för mig att hämta Johanna dagis och dags för min väninna att bege sig hemåt mot Karlshamn. När jag och Johanna kom hem så åt vi lite mellis. Johanna fick o'boy och åt en macka och jag tog en kopp tea och en macka.


-0,5 kg

Är bättre än inget. Det är vad jag har gått ner de sista veckorna. Det är bättre att det får ta sin tid.
Igår fick jag ett intyg som ger mig rätt att beställa ½ portion eller  barnportion när jag går ut och äter. Det är ju ganska vettigt, eftersom jag inte äter en hel portion längre. Har även fått en viktminskningskurva, som ger en hint om rekommenderad viktnedgång under en viss period. Vi får väl se om jag  lyckas följa den! 

Kostregistrering 20080213

I dag tänkte jag att jag skulle köra en kostregistrering här på bloggen. Lite för att visa hur måltiderna under en dag kan se ut.

Frukost. ca 06,50

Ca 1 dl yougurt naturell
Ca ½ rågkuddar
1 rågkuse (finskt surbröd)
Ca ½ tsk smörgåsmargarin
Ca 1 tsk leverpastej
Paprikaskivor
Ca 2dl tea med ca ½ dl mjölk.

Det här tar mig ca 45-60 minuter att få i mig.
Visst är det härligt med en riktig långfrukost.

Mellanmål ca klockan 10,00

1 äpple skalat och i klyftor, det tar lite längre tid att äta än om man äter det helt.
1 kopp tea ca 2 dl varav ½ dl mjölk.
1 skorpa
½ tsk smörgåsmargarin
1 skiva ost
Paprika skivor.

Mellanmålet tar ungefär 15 minuter att äta.

Lunch ca 12,30


1 kycklingklubba, drumstick... dvs utan höftbenet.
1 liten potatis
Kokt broccoli ca ½ dl.

Det här tar ca 30 minuter för mig att äta.

Mellanmål ca 14,30

jag då jag var ute. Slarvigt ja, jag vet...men shit happens ibland.


Middag ca 17,30

1 laxkotlett
1 liten potatis
ca 1 dl kokta grönsaker

Middagen tar ca 30 minuter att äta


Mellanmål ca 20,30

2 små skorpor
1 tsk smörgåsmargarin
2 skivor ost.
Ca 2 dl tea varav ca ½ dl mjölk

Mellanmålet tar ca 20 minuter att äta.


Utöver drycken till maten dricker jag ungefär 3 dl vatten mellan varje måltid.


Idag ska Johanna få baka muffins.

Det har jag lovat henne. Hon är hemma från dagis idag och jag tror att hon tycker det är ganska så skönt. Hon sov till 7,30 vilket är förvånansvärt länge för henne. Hon kom nertassandes och kröp upp i min famn här på morgonen. Jag tycker det är mysigt när hon kommer så. Det är kanske inte så länge till som hon gör det. därför tänkte jag att jag ska njuta av det så länge som hon kommer. Efter frukost började hon att tjata om att vi skulle baka muffins, men jag sa att vi först måste göra oss iordning för dagen, vi kan ju inte baka muffins i bara pyjamasen, eller kan man det.. det är ju förvisso inte pyjamasen man baka med!!! :-)
Johanna tycker att det är roligt att baka och jag tycker att hon är duktig. Hon har alltid fått vara med i köket och hon får ofta hjälpa till med att skala lök, skära gurka och sallad, självklart får hon inte ha den vassaste kniven i huset då, men en kniv som funkar. Tomat däremot vill hon inte skära eftersom fruktsaften svider i sår om man har såna på händerna.. och det har Johanna titt som oftast.

Det här receptet hittade jag på 
http://favoritrecept.blogspot.com/2007/07/amerikanska-chokladmuffins.html


INGREDIENSER: 12 - 15 stora muffins
4 dl vetemjöl special
4 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
½ tsk salt
2 dl socker
1 dl kakao
100 g mörk choklad
1 dl grovhackade valnötter 
1 ägg
3 dl mjölk
1 dl neutral olja

GÖR SÅ HÄR:
1. Värm ugnen till 200 grader.
2. Blanda alla torra ingredienser väl i en stor skål.
3. Vispa samman ägg, mjölk och olja i en annan skål.
4. Tillsätt äggvispet i mjölblandningen.
5. Rör väl till en slät smet, inte för länge - då blir smeten seg.
6. Fördela smeten i stora muffinsformar eller i smord muffinsplåt upp till 3/4 av formarna.
7. Grädda mitt i ugnen, 20-25 minuter.

Handelsbanken

ringde mig idag. Jag har ju som jag tidigare skrivit här sökt jobb där. Nu vill de träffa mig på tisdag den 19/2-08. De vill att jag ska på 10 minuter göra en presentation av mig själv. Nu är jag mycket väl medveten om att det inte är det lättaste. Man ska under dessa 10 minuter plocka fram både sina positiva och negativa sidor och det vet vi ju hur lätt det är att säga att "Jag är kanonduktig på...."  Det är faktiskt lättare att hitta det negativa av någon konstig orsak. Måste sätta mig ner och förbereda mig ordentligt på detta. Jag har nämligen en känsla av att det här jobbet kan komma att stå och falla med hur presentationen slår ut. Dessutom uttrycket "First impression last" stämmer så jättebra. Det tar bara någon sekund när man har fått det första intrycket och det är jättesvårt att ändra på.
Nåväl, det är väl bara att hoppas på att det går bra.
Tisdagen kommer att bli väldigt stressig. Först på morgonen  kl. 10.00 har jag ett möte med min handläggare på försäkringskassan. Klockan 13.00 ska jag vara på kirurgen i Karlshamn och sedan ska jag vara på Handelsbanken 15,00. Det  blir lite av en rushdag.

Håll nu tummarna att det slår väl ut och att jobbet är mitt. :-)






RSS 2.0