Hem från farmor och farfar.

I fredags åkte vi från Johannas farmor och farfar. Det var några härliga dagar, även om jag mest bara vilade. Johanna lekte med sina kusiner och det syntes att hon hade kul. Resan hemåt startade 06,10 på morgonen, det hade inte hunnit bli så varmt. Vi kom hem när klockan var 11,45. Sista biten var ganska jobbig, jag satt bak med Johanna och hade solen gassande in genom sidorutan. AC i bilen har dessutom gått på långlunch. När vi kom hem var jag helt slut, även om jag slumrade en stund i bilen. Fötterna var svullna och jag mådde blä. Johanna sov nog ett par timmar, men det var inga problem att få henne i säng på kvällen. Det vi gjorde under de dagar som vi var där, vi var blandannat på 4H gården, 4H står för Hälsa, Huvud, Hjärta, Hand. En gård där de har lite djur, så som kaniner, hästar, höns och andra djur. Därefter var vi och åt glass och mådde allmänt bra. När vi skulle åka därifrån var jag trots allt så slut att jag trodde jag skulle rasa ihop. Jag blev helt enkelt paniktrött. Johannas farmor bjöd oss på lunch på en restaurang, där de hade jättegod mat. Det var dessutom rent och fräscht. Jag handlade lite kläder till den kommande lilla krabaten, det blev en liten jacka och en liten byxa med fot. Johanna fick ärva en papperskasse med kläder och en hel kasse med skor från en av sina kusiner. Johanna och hennes kusiner badade i vattenspridarblomman och det tyckte de var jätteskönt, jag förstår det, med tanke på hur varmt det har varit.



Bad i vattenspridarblomma


Barn i bur på 4H gården


Mer vattenlek.


Ivrig dotter

Johanna har just fått reda på att vi ska åka till hennes farmor och farfar i morgon. Nu vill hon genast börja packa. Kan förstå henne, hon träffar dem inte så ofta och längtar intensivt. Vi kommer att åka i morgonförmiddag och hon tycker säkert tiden dit är jättelång.
Tänkte att vi skall packa i eftermiddag när allt annat är klart. Jag måste åka och handla lite innan vi kan börja packa ordentligt. Kan tänka mig att Johanna vill ha med sig ganska mycket saker, jag får lov att stoppa henne lite, eftersom vi vet att det finns leksaker hemma hos farföräldrarna.
Tänkte att vi ev. ska stanna till på Ikea i Kalmar innan vi fortsätter vår färd i morgon. Vi måste inhandla en rullgardin och sedan ska jag ha lite annat smått och gott. Jag gillar ikea i Kalmar, det är en lagom stor butik, dessutom så älskar Johanna att leka i deras lekrum, det här ger henne chansen att leka av sig lite. Vi kan dessutom passa på att äta lunch där, till en hyfsad penning.
Vi ska försöka komma iväg omkring 10-tiden så kanske vi är framme i rimlig tid, det tar ju trots allt några timmar att köra.
Vi kommer väl dessutomm att stanna längs med vägen, eftersom jag måste ha mina mellanmål, jag behöver ju sträcka på benen, Johanna behöver också få sträcka på sina små ben och få springa av sig lite. Tommy kan också behöva en bensträckare.
Johanna ser som sagt fram emot att åka och jag ska väl också erkänna att jag tycker det ska bli skönt att komma iväg några dagar.
Nu önskar jag alla en riktigt härlig dag.

Myskvällen med Johanna

Slutade i kaos, det slutade med en resa till akuten. Johanna vaknade när jag var på väg och skulle gå och lägga mig. Hon grät så förtvivlat och sa att hon hade ont i magen, mådde illa, ont i halsen och ont i höger öra. När klockan var 22,30 och hon fortfarande grät förtvivlat och efter två kontakter med rådgivningen så satte jag henne i bilen och åkte in till akuten. Väl där så lugnade hon ner sig. Det magonda och illamåendet hade gått över. Hon fick lämna ett urinprov och det visade på förhöjd vita. Läkaren som vi träffade var jätterar. Hon tyckte vi skulle ta en snabbsänka och en blodstatus, vilket jag kunde hålla med om. Hon frågade om vi ville vänta på resultatet eller om hon skulle ringa oss på morgonen. Jag sa att det gick bra att ringa på morgonen. När hon sedan ringde 8,30 på lördagmorgon så visade även snabbsänkan på förhöjt antal vita blodkroppar. Det här tyder på att Johanna har en infektion i kroppen som inte riktigt har brytit ut. Vi får väl se om det blir något av det eller om det går tillbaka av sig själv utan att hon blir sjuk. Kom hem från sjukhuset 01,00. 01,15 sov min lilla skruttrumpa så jättegott på min arm.
Jag var sjukt trött hela lördagen, konstigt va?

RSS 2.0