Delmål 1

I morse tog jag då slutligen en nakenvikt och blev kanonglad över resultatet. Jag har nu äntligen har jag nått mitt första delmål på min resa på mot en lägre vikt. Vågen stannade på 89,5 och första delmålet var alltså att komma under 90 strecket. Även om det tog lite längre tid än vad jag tänkt mig så är jag ändå jättenöjd med det. Varje hekto är en vinst i många olika avseenden! Jag orkar mer, jag blir gladare och framförallt, jag minskar risken för alla sjukdomar som kan följa med fetman.
Jag har nu gått ner 27,5 kg sedan operationen i oktober 2007, lite kan tyckas, men då får man inte glömma bort att jag även har en graviditet emellan. Hade jag inte blivit gravid, så hade jag troligen varit närmare mitt slutmål än vad jag är idag. Min graviditet ångrar jag inte för allt i världen, Det blev lite som en bonus... :-)
Nu är det bara 24,5 kg kvar på min resa innan jag nått mitt slutmål. Hur jag ska ta mig dit, jo.. jag delar upp det stora målet i små delmål om jämna 5 kg.
Jag motionerar regelbundet, ryggympa på måndagar, ki-balans på torsdagar.  Försöker komma ihåg det livsviktiga vattnet, undviker alkohol (fast i helgen har det blivit en hel del, ganska väldigt för mycket.) Kakor och annat sött håller jag igen på kraftigt eftersom jag dumpar på det och dessutom i samband med dumpingen blir aggressiv och mår skitdåligt, det är inte värt det.
Mitt nästa delmål är således 85 kg, det har jag tänkt att jag ska försöka uppnå innan mars månad andra hälft. Vi får väl se hur jag lyckas med det... det ska bli spännande tycker jag i allafall. Det är en ganska spännande resa att göra...speciellt när man ser det positiva resultaten.
Nu ska jag ta och gå och vara lite social med mina barn och mina svärföräldrar.
Därför säger jag ha det bäst ~flodhäst. 

Fyndat...

I dag när vi var i stan så var jag främst ute efter en ny sport behå, hittade en på Stadium, en nike som hade kostat 399 och nu var nedsatt till 199 inte nog med det, det var dessutom halva priset på reapriset... tjohooo... vad glad jag blev.
Jag hittade även en träningstopp som hade kostat 149 och var nedsatt till 59 och på det halva priset. Genast blev jag ännu gladare... jag lyckades spara en hel del pengar genom att gå in där!!! Jag som aldrig har handlat på Stadium... :-)


Ki balans

Var vi på igår, man hade flyttat passet från måndagar klockan 17 till torsdagar 19,45. Det var ett kanonhärligt pass innehållande qi gong, pilates och yoga. Mamma blev helt såld och ville fortsätta. En träningsform som passade henne.
Själv så har jag även hittat andra pass som jag är lite sugen på. Jag har löst ett 6 månaders kort på friskis och svettis. SÅ nu ska det tränas!!! :-)
Det var skönt att bara komma hemmifrån en liten stund, eller ja ett par timmar. Att få ägna sig åt sig själv och se till egna behov.
Något jag kan rekommendera alla småbarnsföräldrar att försöka göra, hitta egen kvalitativ tid. Det är jätteviktigt för att man ska orka och må bra! Boka tid med dig själv i agendan, det brukar funka!!!!

Tjingeling...

Ja, då har ytterligare en helg förflutit.

Måndag morgon igen... det är inte sant vad tiden går fort. På fredagen tog vi en promenad, vi gick längs ån och hade gammalt bröd med oss som vi matade änderna med. Dem är giriga de små fåglarna. När vi hade kommit till vårdcentralen så frös Johanna och jag kände att jag kan inte gå hela vägen hem med henne, så vi tog helt sonika bussen hem.

 Helgen har jag tillbringat med att baka inför namngivningen som vi ska ha den 24/1-09 . Både jag och Tommy är överrens om att barnen själva ska få välja om de vill döpas eller inte.Tagit  hand om mangeltvätt har jag också gjort. Skönt nu är det borta för den här gången. Jag har en förmåga att samla på hög och sedan gör jag ett ryck när jag tycker det är för mycket.

I går var vi på middag hemma hos min mamma, hon bjöd på kyckling, klyftpotatis och kokta grönsaker. Jättegott.

Idag ska jag ta en promenad med tjejerna, tänkte att vi ska gå nerom Nättraby ån och sedan bort till Nättran (ica butiken) där jag har ett paket som ligger och väntar.

I kväll ska jag och mamma till Friskis och svettis, de har prova på vecka den här veckan och jag tänkte jag skulle få med mamma på någon aktivitiet. Eftersom hon är ganska stel i sina leder så har vi kommit fram till att ki-balans kan vara något. En träningsform som fokuserar mer på den mentala biten och ger smidighet. Det är en kombination av bla. qi gong och yoga.
Får väl se vad mamma tycker om träningsformen, hon är så rädd att hon inte ska klara av det, men jag vet att hon fixar det.
Jag kommer dessutom att lösa ett 6 månaders träningskort eftersom jag har bestämt mig för att börja gympa. Det kan vara ganska skönt att komma bort en stund efter att ha varit hemma med barnen hela dagarna. :-)

Tillbaka till vardagen...

Känns ganska skönt att komma tillbaka till sina normala rutiner igen, efter alla helger som har varit.  Dags att ta tag i de dagliga promenaderna igen, det har blivit lite si och så med dem nu under helgerna. Inte konstigt att jag fryser konstant på kvällarna, jag gör ju ingenting...

I förrgår la jag hela 4 timmar på att städa Johannas rum, det såg ut som någon hade släppt en atombomb där...nej fel, för då skulle det ju varit utblåst totalt... En orkan kanske är mera rätt. Alla dessa små pärlor och papperslappar som blandas som dockmat, ja, hon är innovativ min stora tjej.
Spirit har också äntligen fått ett rum och sover inte i en "lagerlokal" längre. Jag städade hennes rum igår, det gick betydligt mycket fortare än vad Johannas rum gjorde.

Vi städade ut julen också igår, jag tröttnade på den barrande granen så den fick en flärdfull sista resa till naturens egen kompost. :-) Tommy dammsög nere och jag tog mig an övervåningen efter att Tommy burit upp julsakerna och lite annat på vinden.

Måste in till stan någon dag, jag ska reklamera ett nattlinne som Johanna fick i julklapp. Jag blir så ilsken på dålig kvalitet, här betalar man dyra pengar för kläder som inte håller mer än ett par tvättar... i vissa fall inte ens en tvätt. Bara hoppas på att de har kvar av prinsessnattlinnena, så Johanna får ett nytt, hur förklarar man annars det för en 6-åring, som blev överlycklig för detta nattlinne. "Tyvärr lilla gumman, men nattlinnet finns inte kvar, vi får köpa något annat i stället" Nej, det känns ju inte speciellt bra, inte för mig i allafall.

Nu börjar jag dessutom och funderar på vad jag ska göra framåt hösten, jag är lite inne på att börja plugga... har hittat ett par utbildningar som verkar intressanta, eller ja, som jag är intresserad av att gå.  Den ena är informationssäkerhet, den har jag varit inne på länge, men med tanke på vissa nedvärderande tankar om min egen förmåga så har jag inte sökt den.. den andra är Säkerhetsteknik. Med min erfarenhet som väktare/ ordningsvakt så skulle den kunna vara ganska intressant. Nåja, vi får väl se vad det blir, jag söker troligen båda två och väljer den ena av dem! :-)
Nackdelen är att jag kommer att bli tvungen att ta studielån, men jag resonerar lite som så, att plugga är bättre än att vara arbetssökande. Det ger mig kunskap, ökad självkänsla av att vara något värd samt den sociala biten med andra vuxna människor.
Har just pratat med försäkringskassan, hade frågan om hur jag kunde studera med föräldrapenning och vet ni, jag blev jätteförvånad. Till svar fick jag att jo du kan studera, så länge du vårdar barnet! Här ska pluggas och prepareas inför höstens utmaningar... jag ska läsa någon enstaka kurs så jag har lite grepp om vad som komma skall. Vad jag ska läsa har jag inte riktigt bestämt än, det återstår att se.

Tjingeling...lunchen skriker efter mig...

Fjärde januari 2009

Undrar just om det tänker komma mer snö? Det är ganska mysigt, tycker jag... bara det inte blir för mycket!  Enligt smhi's vädertjänst så ska det snöa i eftermiddag. Kul för barnens skull i allafall.
I dag ska vi i väg och köpa nya vinterskor till Tommy, han äger inga. Såg att rusta hade något som verkade ganska stabilt och med kraftig sula. Vi ska åka dit och titta i allafall, antar att vi måste handla hem lite annat också. När vi är klara med det ska vi åka och hälsa på Tonnie och Gabriella. Ska köpa en krya på dig blomma till Tonnie, han kan behöva muntras upp lite nu efter olyckan.
Har ni avgett något nyårslöfte... det har jag.. att göra 2009 till ett bättre år för mig själv och de som står mig nära. Det är vad jag tänker försöka uppnå. Jag har insett att alla dessa nyårslöften om sundare leverna oftast går i stöpet. Så den typen av löften struntar jag i. För min egen hälsa är det nog regelbunden meditation som får stå i fokus. Att hitta tid för daglig meditation, det ska jag också försöka göra, får väl se hur det lyckas.
Tänk att nu har fyra dagar på det nya året snart passerat, det är som en oskriven bok, en bok med tomma blad som ska fyllas med olika teman. Det är lite spännande att se vad som kommer att ske.
Sitter och tittar ut genom fönstret och ser snön som kom igår, det är så vackert. Önskar att det hade kommit på julafton i stället... men men.. det är inte alltid man får som man vill.

Pratade med Tonnie, på kvällen den andra januari.

Han hade kommit hem från sjukhuset. Mådde väl lite sisådär, ganska påverkad av smärtlindring osv. Det som hade hänt var att senan som går från låret till knät hade gått av. Stackare, hoppas du kryar på dig snart. Vi ska dit den 4/1-09 och hälsa på.

Kram

Nyårsafton, Nyårsdagen och andra Johannas födelsedag

Nyårsafton började jättetrevligt när Tonnie och Gabriella kom hit. Gabriella och jag började med varsin martini och Tommy och Tonnie tog varsin Whiskey. Vi småsnackade om ditt och datt som bjöd på många skratt.
Jag skar upp förrätten, vilken bestod av en laxcarpaccio. Ringlade över lite olivolja och strödde över lite ruccolasallad. Det blev verkligen jättegott.
Varmrätten, ja, det var ju fasan som jag tidigare talat om att jag skulle bjuda på, jag tillagade den enbart med salt och peppar. Orsaken till det var för att ingen av oss tidigare hade ätit fasan, så jag tänkte att då kanske man inte ska börja steka den i vin och annat, utan att se till att vi fick fram fågelns naturliga smak. Det jag fick jaga efter var späck, det hittade jag nere på konsum.
När vi väl hade inmundigat för och varmrätt, så skulle Tonnie skjuta av lite raketer så Johanna fick se lite fyrverkeri innan hon skulle gå och lägga sig.
Rätt som det är så hör vi hur någon kvider, det var Tonnie. Han låg på backen. Tommy springer ut och förväntar sig det värsta, en fyrverkeriolycka. Som tur var var det inte så illa. Men illa nog ändå, Tonnie hade tagit ett felsteg och ramlat ner från altanen, det är väl ca 30 - 40 cm högt. Han ramlade så illa att knäskålen tog smällen och hoppade ur led. Vi fick helt sonika ringa en ambulans att hämta honom. Väl inne på akuten så tog dem en röntgen och drog knät till rätta. Både Tonnie och Gabriella trodde att det var bra med det och var övertygade om att de skulle komma tillbaka. Läkaren var dock av en annan åsikt, Tonnie skulle operera knät på nyårsdagens morgon, så han blev kvar på sjukhuset. Nu fick han ändå vänta fram till 18,30 innan han kom in på operation. Jag fick ett sms från Gabriella när klockan var 01,40 och då var operationen klar. Har ingen aning om vad som hade hänt, men något måste det ha varit eftersom operationen tog så lång tid. Jag får väl information senare under dagen.
Nyårsnattens raketavfyrning ställde vi in, varför skjuta raketer när våra gäster ändå inte kunde vara med, det kändes inte rätt.
Vi gick i allafall ut till våra grannar och deras stora son sköt lite raketer, under övervakning av sin far. Deras gäster åkte hem efter 12 slaget och Tommy och jag bjöd in dem på ett glas vin innan vi avslutade kvällen. Det var ganska trevligt.
Nyårsdagen, förflöt lugnt, jag var skittrött och försökte få lite vila emellanåt, vilket inte är det lättaste när man har småttingar. Gabriella kom vid 14,30 och hämtade sin bil och deras saker, det var ju tänkt att dem skulle ha sovit kvar. Vi fikade lite och pratade lite om det som hade hänt.Gabriella berättade att Tonnie hade skämtat med henne i telefon, så det får väl lov att ses som ett friskhetstecken i allafall.
Jag gick och la mig när klockan var 18,30, då var jag helt förbi. Somnade troligen före Spirit, som för övrigt sov lugnt hela natten.
Jag vaknade 04,30 den andra januari och kände mig utsövd, jag vet inte när jag kände mig så pigg sist. Positivt. Idag är det för övrigt Johannas 6 årsdag. Det är helt otroligt vad fort tiden går. Jag tycker det inte var länge sedan hon var en liten bebis och helt plötsligt är hon stora damen. Vi firade henne nu på morgonen. Bilder från hennes födelsedag kommer senare när jag har tömt kameran.
Tjingeling så länge..

Bilder från Johannas födelsedag...

Lite av de födelsedagspresenter som Johanna fick när hon fyllde år.
Boken och Cd skivorna kom från farmor och farfar.
Sminkväskan kom från mig och Tommy.


Kista med 4 prinsessklänningar kom från mig och Tommy.


Tårtan med Törnrosa och feérna

Heidi var med och firade...likaså...


Morfar Bengt och ....


Mummu som dessutom blev friserad och sminkad.


så här fin blev mummu i håret.. med tofs och spänne. :-)


Självklart var Spirit med på ett hörn också...

RSS 2.0