Haloweenfest på dagis

I dag när jag lämnade Johanna på dagis, så var det bara massa små spöken, små häxor och pirater där. Alla barnen var utklädda. Johanna var en liten häxa.
Var ju bara tvungen att be en av förskolelärarna vara med på bild tillsammans med Johanna. Visst är dem fina.


Lillhäxan och Storhäxan.


Festkvällen hos Johannas kompis.

Som jag nämnde igår så var Johanna bjuden på film och discokväll hos en av granntjerna. Det hade tydligen varit lyckat. Johanna kom hem 19,30 och var så glad. Dem hade dansat till music från TV:n, ätit godis och ostbollar. Om de hade tittat på någon film framgick inte. Hur som helst så kan jag tänka mig att Johanna nu är sugen på att ha en liknande fest, det kan hon väl få ha...längre fram that is. Helst vill hon nog ha det idag, men se det går mamma inte med på.
Skolbarnen har höstlov den här veckan, så jag kan tänka mig att många av gatans barn får vara uppe lite längre än vanligt, men för Johannas del är det ingen ledig vecka. Hon har sina dagistimmar.

Tjingeling.

Tisdag 28/10-2008

I dag har jag tillbringat ett antal timmar inne i stan. Handlade lite te eller hmmm....ganska mycket... så där lite dryga ½kg. Det började att bli akut brist på det hemma. Nu är i allafall problemet löst. Köpte mig en ny hårborste och ett par hårspännen.
Sprang dessutom på min gamla klassföreståndare från KomVux. Hon berättade att hon nu var överflyttad till gymnasiet, hon tyckte det var bedrövligt, men trots allt så har hon ju inte så många år kvar att jobba innan det är dags för henne sluta sig till skaran av pensionärer. Det verkade som om hon såg fram emot den dagen. Hon arbetar på den skolan där kvinnliga elever har blivit sexuellt trakasserade. Enligt henne så var det ingen som visste vad som försig gick, lite märkligt kan jag tycka, eftersom det faktiskt tyder på rädsla att se. Jag kan ha fel! Samtidigt tycker jag att det är märkligt att man inte ska kunna gå fredad, oavsett man är kvinna eller man. Oj nu spårar jag visst ur här. Dags att återgå till mitt stadsbesök. som sagt jag handlade lite, njöt av den friska luften... om den nu är så frisk inne i stan. Egentligen är det konstigt att man inte är stan oftare än vad man är.. Karlskrona är ju en enormt vacker stad som om man tar sig tid, verkligen är värd att utforskas. När jag var klar inne i stan, så besökte jag vårdcentralen, för vaccination mot årets influensa, normalt skulle jag inte låta vaccinera mig, men eftersom jag är medveten om att jag har ett nedsatt immunförsvar sedan förra årets stora operationer, så kände jag att det kunde vara idé att göra det i år. Passade även på att vaccinera mig mot lunginflammation. Det var ganska mycket folk på vårdcentralen, men jag måste ändå säga att det gick förvånansvärt snabbt att komma in och få sprutorna. Ja, det var faktiskt 2 sprutor, en i vardera arm.
Därefter bar det av hemåt, för lite lunch och för att mata Spirit, som inte gjort mycket väsen av sig idag...hon har mest sovit. Därefter var det dags att hämta Johanna från dagis, hon hade blivit lovad att få äta mellanmål på dagis, det är något stort för henne, eftersom det händer så sällan. Så jag fick lov att sätta mig och vänta medans hon åt. Det var väl helt ok.
När vi kom hem, så frågade den lilla busungen om hon kunde få mellanmål.. nej nej nej, det kan du inte, du har ju precis ätit.  :-) Dessa små liv...
I kväll är Johanna bjuden på film och discofest hos en av granntjejerna. Hoppas att hon får roligt, jag återkommer med rapport om de sedan.
Tjingeling.

Barnens lekland

I dag har vi varit på Barnens lekland, ett djungelinspirerat lekhus för barn. Där finns massor med olika klätterställningar, studsmattor, bollhav, bilbana och rushkanor och massa annat kul. Barnen betalar inträde, vuxna går in gratis. 95 kronor för 3 timmars lek och stoj.
Det var Johanna, jag och Spirit, Johannas bästa kompisar var också med, med sin mamma. Barnen lekte och stojade så det slog härliga till.
Vi kom dit vid två tiden och vid tre tiden bröt vi leken för ett mellanmål. Därefter var det fullt ös igen. Spirit sov större delen av tiden som vi var där... hur man nu kan sova i ett sorl av ljud, skratt och skrän. Men men, det går säkert jättebra om man är liten bebis. Kanske är det just ljuden som får de små liven att somna så gott.
När vi åkte hem så var alla jättetrötta och jag trodde Johanna skulle somna i bilen men det gjrode hon inte. Hon somnade vid 19,30


Kommentar från Johannas kompis lillasyster.
"Apor kan inte prata och dem bor inte i hus"



Johannas kompis



Johanna börjar bli trött.




Svårt att vara stilla på studsmattan.



Spirit fick syn på en jättefin mobil, det var hennes nöje på leklandet när hon inte sov.

Hemma igen...

Igår åkte hela familjen på en Polenkryss. Johanna hade jätteroligt i lekrummet. Jag unnade mig lite egen lyx i form av manikyr, pedikyr och färgade mina ögonfransar och bryn, fick även ögonbrynen plockade. Därefter hade jag bokat tid för en avslappnande massage med heta stenar. Något jag kan rekomendera om man känner att man behöver koppla av totalt. Jag höll på att somna. :-)
Vi shoppade lite gran. Johanna fick en heffaklump och lite godis. Själv passade jag på att förnya sminkväskans innehåll. Dessutom så såg jag kryssningen som lite av ett firande, eftersom det nu är ett år sedan jag opererades. Har inte hunnit ställa mig på vågen, så jag vet inte hur mycket jag har gått ner sedan operationen den 22/10-07. Men jag antar att jag får vara nöjd med resultatet med tanke på att jag är relativt nyförlöst.
Vad gjorde Spirit på resan, jo, hon sov sig igenom istort sett hela resan, monotomt ljud och lite vågskvalp.... då sover man gott. Hon var i stort sett bara vaken när hon skulle äta och när hon ville ha en torr blöja. Så vi har haft två nöjda små barn under ett dygns tid, känns kanonbra.


Tommy beskådar.. ja vad det vet inte jag, men han ser nöjd ut.


Johanna tar en paus från lekrummet

 
Spirit sov så gott.

Min egna tid...

har kommit att bli om än ännu mer viktig för mig. Jag tar den genom dagliga promenader i rask takt. Det känns kanonbra. I går regnade det lite, men det stoppade mig inte, Tommy hade kommit hem när vi kom från BVC. Kände då att "Va bra, då kan jag gå innan vi ska äta middag, så har jag det avklarat" Det känns så skönt att bara få gå i sina egna tankar och bara vara. Jag behöver den andningspausen om jag ska orka med vardagen. Hinner jag så går jag med Spirit när Johanna är på dagis. Ibland går jag till dagis för att hämta Johanna, det blir förvisso ingen rask promenad i båda riktningarna, men å andra sidan  sett så blir den betydligt mycket längre än min standard runda på ca 3 km.
Min mor och jag har pratat om att vi ska börja gympa, vilket jag tycker är en kanonbra idé, eftersom jag saknar det. Det blir ju en annan form av rörelse eftersom man jobbar med hela kroppen på ett annat sätt än när man går. Eller har jag fel? Någon som vet, kommentera det gärna i sådana fall!
Just nu njuter jag bara av livet så som det är, hösten med dess underbara färger och den härliga luft som är. Kan det bli mycket bättre?

That's all.. for now!

Spirit växer så det knakar

Ja.. det gör hon sannerligen. I går var vi på BVC för en viktkontroll, hon vägde då 4060 och har hunnit bli 53 cm lång. Hon börjar få sina babyformer!
I förrgår ringde jag till BVC för att få råd angående hennes magknip, har köpt Sempers magdroppar som innehåller naturliga lactobakterier. Men hon hade i allafall enormt ont i magen så hon skrek från 15,00 till 02,30 i stort sett oavbrutet. Jag började fundera på om hon kanske var lactosintolerant, precis som Johanna var. I samråd med BVC så skulle jag köpa en provburk med Nutramigen till henne. Men så i går var hon så nöjd med babysemp, inga tecken på magknip. Så när jag kom till BVC så diskuterade vi vidare och kom fram till att vi skulle avvakta och se. Jag skulle fortsätta med magdropparna. Johanna var med på BVC och jag bad om ett nytt hörseltest på henne. Vi gjorde det samtidigt, men eftersom det var ganska sent på eftermiddagen så hade Johanna lite svårt att koncentrera sig. Den 17/11 ska vi tillbaka dit för en vägning av Spirit och samtidigt så gör vi ett nytt hörseltest på Johanna. Orsaken till att jag bad om ett hörseltest var för att Johanna alltid säger "va?" eller  "vad sa du?" Jag vill helt sonika ta reda på om hon har sitt föräldra filter påkopplat eller om hon faktiskt hör dåligt. Hellre en koll extra och få bekräftat att det är jag som är nojjig eller att kunna få bekräftelsen på att hon hör lite dåligt och då faktiskt kunna sätta in åtgärder i tid. Jag tycker att det känns bäst så!

Lat dag!

Idag har jag varit hutlöst lat, känns det som i allafall. Hade tänkt att jag skulle ha gått ut och gått med Spirit, men fasen som vanligt tickade klockan snabbare än vad jag hängde med. Jag körde Johanna till en kompis efter lunch, när jag kom hem fortsatte jag med projektet som jag och Tommy körde igång igår. Vi började göra iordning i det rum som senare kommer att bli Spirits. Gissa om det är mycket grejer som åker i sopsäckar! 16,30 hämtade jag min stora lilla tjej, hon hade haft jätteroligt. Spirit har troligen kolik och skriker ganska mycket på eftermiddagarna och kvällarna (hon har precis somnat) så när vi åt middag så jag att efter maten kommer jag att gå ut och gå en sväng, kände att det var nödvändigt. Så sagt och gjort, när vi ätit färdigt så drog jag på mig "munken"  en reflexväst och skorna sedan bar det av i rask takt. Jag var nog ute närmare en timme. Kom hem och var lagom varm, kände mig inte speciellt slutkörd, insåg att jag har nog ganska bra kondis med tanke på att jag fortfarande är överviktig.
Johanna den lilla grodan, hon somnade på sin sackosäck framför TV:n, hon och hennes kompis måste ha busat ordentligt. Jag lyfte in henne i hennes säng, då slog hon upp ögonen och jag lyckades övertala henne att vi skulle ta av henne kjolen, så kunde hon sova i resten. Hon måste ha varit kanontrött, för hon protesterade inte ens en gång, vilket hon troligen skulle ha gjort annars.
Nu ska jag gå och lägga mig, måste se till att få några timmars sömn (skönhetssömnen existerar inte längre) nu handlar det om att man ska fungera i vardagen, med nattvak och tidiga mornar.

Tjingeling
 

Utedag

I dag har jag och mina små liv varit ute större delen av dagen. Det började med en promenad ner till Konsum vid 10,00 tiden för att inhandla dagens lunch som var tomatsoppa. Johanna hade med sig sin dockvagn och var jätteduktig. Hon promenerade eller rättare sagt sprang med sin dockvagn och sin lilla Vilmadocka. När vi kom hem så gick jag igenom dagens skörd av post och reklam. Sedan fixade jag lite lunch till mig och Johanna. Spirit roade sig med att sova, efter lunchen läste jag en liten saga för Johanna och sedan gick vi ut. Jag tömde lite krukor, tog upp gamla växter, flyttade en rabarberplanta och planterade en ljung. Spirit  hon vaknade till efter ett tag och fick lite mat hon också för att sedan somna om igen och sover fortfarande.
Johanna lekte i jordhögen som vi har här på tomten för kommande behov. Ungen var svart uppifrån och ner. Nu när vi kom in så fick hon gå in via tvättstugan och sedan raka spåret in i duschen. Kan ju inte ha en lortig unge inne heller, det är ju ingen bra idé.
Snart ska jag fixa ett mellis till mig och Johanna, kan tänka mig att hon är lite sugen nu, efter ha varit ute i stort sett hela dagen. Själv är jag jättesugen på en kopp te och en skorpa.
Jag hoppas att de här timmarna ute gör att Johanna sover gott i natt.
Vi har haft en härlig dag utomhus. I morgon är det dagisdag för Johanna, så då vet jag att det är ett antal timmar utelek som gäller.
Förresten så går det vattkoppor på dagis, så jag hoppas att Johanna får det så har vi det överstökat. Risken att Spirit skulle få det är ganska minimal, eftersom barn under sex månader sällan får det.

I söndags

Fick jag sova på morgonen, det var F1 race så Tommy klev upp tidigt, jag sa att han fick ta tjejerna så jag fick sova, det var verkligen väl behövligt. När jag vaknade vid 9 tiden så var det strömavbrott. Förbaskat också, skulle jag inte få något morgon te. Spirit hade tydligen ätit dåligt på morgonen och skulle behöva välling ganska snart, antog vi. Så Tommy började leta efter en ficklampa, för att gå upp på vinden och hämta ner spritköket. Det visade sig dessvärre att vi inte hade en enda fungerande ficklampa. Den lilla maglighten på övervåningen hade gått på långlunch och likaså den uppladdningsbara som vi har sittandes i tvättstugan. Hur som helst så kom strömmen tillbaka och jag formligen kastar mig på vattenkokaren för att få te/vällingvatten. Så jag fick mitt te och kunde även fixa välling till Spirit. Tommy åkte iväg och köpte nya ficklampor så det skulle finnas i fall att.

Vi var bjudna på middag hemma hos min mamma. Johanna hade med sig sin Wilma docka och massor med grejer till denna. Wilma behöver ju också mat. :-)  sedan kan ju tänkas att man spyr ner sig efter maten om det blir för mycket i den lilla magsäcken, så hon var ju tvungen att ha med sig ombyte till dockan med.
Allt förlöpte mycket väl ut.

Mamma bjöd på en av mina favoriträtter, lasange, till det hade hon gjort en kanongod sallad och till efterrätt en äppelpaj.Efter maten fick Johanna för sig att vi skulle leka med färger, hon har en burk med tuschpennor som hon hällde ut på bordet och sedan skulle vi välja varsin färg, när vi hade valt färg, så tog hon pennan och la tillbaka i burken. Jättebra träning för henne.

Framåt 18,30 började vi plocka ihop oss för att åka hem, då fick Johanna ett frispel och blev jättearg för att hon var tvungen att plocka ihop det hon hade dragit fram. Det slutade med att jag talade om för henne att hon inte skulle dra fram massa saker om hon inte kunde plocka ihop efter sig, hon ställer sig då och skriker som en värsta galning. Jag tappar humör, eftersom jag inte tycker att man beter sig på det viset och talar om för henne att när vi kommer hem så ska hon krypa ner i pyjamasen och sedan är det sängen som gäller. Hon blev då ännu argare och tyckte att jag var jättedum, för hon skulle ju minsann inte gå och lägga sig. Det slutade i allafall med att när vi kom hem så talade jag om för henne att nu var det dags att krypa ner i nattsärken och sedan var det nattedags. Johanna säger då att hon var jättetrött och ville minsann gå och lägga sig. Tommy hjälpte henne med tänderna och läste sedan en godnatt saga för henne medans jag matade Spirit och gjorde henne klar för natten. När Tommy hade läst för Johanna gick jag in till henne och önskade henne en god natt och frågade om vi skulle vara vänner och det tyckte hon. Jag tycker det är viktigt att man inte somnar som ovänner. Jag och Johanna pratade en liten stund och allt blev bra igen. Vi kramades och jag talade om för henne hur mycket jag älskar henne. Så sa jag till henne att hon skulle sova i egen säng hela natten, då tittar hon på mig med sina stora fina ögon och säger, men mamma om jag drömmer något läskigt får jag inte komma in till dig då... vad svarar man, jo men det är väl självklart att du får.

När den här lilla ritualen var klar så gick jag ner och fixade en kopp te och ett par skorpor till mig och Tommy, sedan satte vi oss och tittade på ett avsnitt av Star Trek Voyager. Jag försökte få Spirit till att somna, men hon hade inte en tanke på det, så när klockan var närmare 22 så gick jag ner och gjorde en flaska mat till henne, hon åt inte så där jättemycket, men tillräckligt för att somna. Hon sov sedan fram till 02,45 då hon tyckte det var dags för ytterligare lite mat, den här gången åt hon lite bättre. Nu sover hon och jag ska gå och lägga mig igen, det blir inte så många timmars sömn med nattvak och nattamat till den lilla puddingen.

Godnatt Jord... och godnatt alla goa människor.

RSS 2.0